Rutte is immoreel

november 24, 2010

Die Rutte denkt dus even een handjevol miljarden te besparen op de ambtenarij. Lachen! Hij gaat dus ambtenaren vragen zichzelf weg te bezuinigen. Gaat niet lukken. ’t Is bovendien immoreel van iemand te vergen dat hij/zij toegeeft al jaren overbodig te zijn. Als Wilders ‘onfatsoenlijk’ denkt, dan geldt dat in gelijke mate voor Rutte.
De praktijk wordt aldus: bij het Rijk tot vertrekken gedwongen ambtenaren hoeven niet naar het uitzendbureau, maar kunnen dezelfde dag nog beginnen bij de gemeenten en de provincies. Ervaren krachten voor de taken die de lagere overheden erbij krijgen.
U gelooft toch niet echt dat we een kleinere overheid krijgen? Kan best zijn dat Rutte ervan droomt, maar de vierde macht van de ambtenarij trekt nu al een lange neus.
Volgens zijn verkiezingsprogramma droomde Rutte ook van aanpak van de arbeidsmarkt. Versoepeling van het ontslagrecht, versobering van de WW, enzo.
Wilders trok een lange neus.
Rutte is dom als hij zijn flatje opzegt en zijn spulletjes naar het Catshuis verkast. Binnen de kortste keren wordt hij daar weer verjaagd na een pijnlijke verkiezingsnederlaag in de loop van 2011.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: