Surpise surpise!

november 24, 2010

Deze maand voert de KLM (zonder Air France) een campagne onder de naam KLM Suprise. Wie incheckt op KLM’s Foursquare locations op Schiphol, wordt door het KLM Suprise team nagetrokken op sociale netwerksites als Twitter, LinkedIn en Facebook. Waarom? Zo kan het Surpise-team een leuk en passend cadeautje voor u uitzoeken. En dat cadeautje wordt bepaald op basis van uw profiel op genoemde social netwerksites. Het kan u dus overkomen -surpise surpise- dat er ineens een KLM-baliekluiver van achter zijn/haar desk vandaan springt om u te verrassen met een geheel gepersonifieerd presentje. Bent u een neurotische vroegkomer, dan krijgt u wellicht een horloge. Bent u net volkomen ongewenst vader geworden, dan kan u een een knuffel in de armen gedrukt worden. En bent u zwaar aan de drank, dan krijgt u (Nederland domineeland) waarschijnlijk geen behoorlijke fles whiskey, maar een vrolijk verwijsbriefje voor de Jellinek kliniek. En als u pech hebt, wordt van uw verbouwereerde reactie ook nog eens een foto gemaakt, die de KLM geheel ongevraagd op de eigen Facebook-pagina zet.
Kan dat allemaal maar? Ja, dat kan. Want uw gegevens worden gewoon verkwanseld. En geen hond die protesteert tegen deze grove schending van uw privacy. Wat u op Facebook, LinkedIn of Twitter zet, is uw zaak. Maar dat een derde partij zomaar met die gegevens aan de haal gaat, en er rare fratsen mee uit kan halen waarop u helemaal niet zit te wachten, schreeuwt om Kamervragen.
Na november wordt de KLM-campagne geëvalueerd. Mocht de campagne een succes blijken, dan krijgt die mogelijk in de toekomst een vervolg.
U bent bij deze gewaarschuwd.

Ellen van Linschoten
Medewerkster Soeverein

Advertenties

One Response to “Surpise surpise!”

  1. ZijalleenisZij Says:

    Vlieg Pegasus……dan ben je écht in de wolken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: