Opstelten en De Jager: rijp voor het gesticht

december 28, 2010

Het minder atletisch geboetseerde ministeriële duo Opstelten-De Jager lijkt me niet geschikt voor welke run dan ook. Mochten ze ooit aan een bankrun meedoen, dan arriveren ze als laatsten aan het loket en krijgen dus te horen:’helaas heren, u bent te laat, het geld is op’.
Dit gegeven is in het beste geval de achtergrond van hun krankjorume wetsvoorstel dat elke oproep tot zo’n bankrun strafbaar stelt. Als het aan de heren ligt, wordt iemand als Eric Cantona die onlangs zo’n oproep deed, voortaan vier jaar in cachot opgeborgen. Ik vind: wie zoiets bedenkt, komt goed weg met een enkele reis naar het gesticht.
Kennelijk zit ook op het hoogste niveau de haat jegens Pieter Lakeman diep. Hij was het die een run op de DSB uitlokte en even later stond Dirk Scheringa zonder zijn AZ, museum en Mercedes op de keien. Iedereen weet inmiddels wel dat DBS niet door Lakeman, maar door Nout Wellink geëxecuteerd is, overigens tot genoegen van die twee ultra-arrogante curatoren die per uur declareren en dus geen haast maken. Ze blijven nog jaren spitten in de goudmijn die de omgezaagde bank voor hen is. Heerlijk zouden ze het vinden als er nog een bank naar de slachtbank werd gevoerd, een moddervette kluif voor het zelfverrijkende snobsclubje der curatoren. Zit er niet in, en reken maar dat ze dat vreselijk vinden.
De kans lijkt me klein, maar zou Lakeman nog een keer zo’n oproep doen, dan verdwijnt hij dus voor maximaal vier jaar in de bak. Maar ongetwijfeld met opgeheven hoofd en als een martelaar. Als de held van de ‘kleine luyden’ die op tijd gewaarschuwd zijn dat hun spaargeld niet in veilige handen was. En als de held van de laatste verdedigers van het vrije woord. Want als Lakeman, of Cantona of desnoods ik niet meer straffeloos mogen zeggen dat je je geld maar beter bij ING kunt weghalen, dan is het gedaan met de vrijheid van meningsuiting; volgens mij nog steeds -of nog net?- een grondwettelijk recht.
Maakt de bolleboosjes Opstelten en De Jager geen moer uit. Zelfs het begin van fatsoen moet wijken als er gevaar zou kunnen dreigen dat een Lakeman-achtige een systeembank aanvalt. Een grote bank in de sores, dan zijn de rapen immers pas echt gaar. Alsof het niet een raar is dat zo’n financiële instelling per definitie niet failliet mag gaan. Dat ‘lot’ zou de kruidenier op de hoek ook wel beschoren willen zijn.
Benieuwd of de volksvertegenwoordiging Opstelten en De Jager wegens hun oneerbare voorstel naar huis stuurt. Zal wel niet. En van de zogenaamd liberale premier hoeven we ook niks te verwachten.

Peter Hagtingius
Hoofdredacteur Soeverein

Advertenties

One Response to “Opstelten en De Jager: rijp voor het gesticht”

  1. Peter Says:

    Meneer Hagtingius wat een super column.Behalve dat u de heli van meneer Scheringa bent vergeten,is dit exact waarom wij in Nederland volledig de weg kwijt zijn.Waarom mag je deze oproep niet doen,nu met zoveel voorbeelden is aangetoond dat banken louter en alleen oog hebben voor hun bonus en zeker niet voor de cliënt die daar aantoonbaar ,lees DSB de dupe van is?Alhoewel ik Opstelten een capabel burgemeester heb gevonden is dit idee dermate stupide dat ik er van uit ga dat de Tweede Kamer hier een stokje voor zal steken.Blijf veel schrijven,want dit is smullen.U en uw mevrouw ,fijne feestdagen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: