Toch de PVV?

januari 3, 2011

De PVV is bepaald mijn partij niet. Maar ik ben het zeer eens met haar weigering de nieuwjaarsparty’s van gemeentebesturen te bezoeken.
Zo’n bijeenkomst gaat nergens over en is ordinaire verspilling van belastinggeld.
Naar het schijnt, mag zo’n dom feestje gerust 150.000 euro kosten. In mijn stamkroeg gelden overzichtelijker tarieven. Om het voorzichtig te zeggen.
In mijn gemeente is er vandaag ook zo’n bijeenkomst. Tien tegen één dat de OZB verder wordt opgeschroefd.
Trieste gemeente-ambtenaren hebben zo’n nieuwjaarsborrel afgekeken van het bedrijfsleven. In die kring telt winst en verlies, in de ambtenarij niet. Nogal veel ambtenaren vergelijken zich -ook qua salaris- met ondernemers en werknemers in de private sector. Klopt niet. Ambtenaren lopen geen enkel persoonlijk financieel risico, werknemers in bedrijven wél.
Het Rijk kort de gemeenten. De gemeenten verhogen hun tarieven, het idee om zelf te bezuinigen is als vloeken in de kerk.
Wie liever niet hard werkt en geen (pensioen-)risico wil lopen, wordt ambtenaar. Mensen die ertoe doen, kiezen voor het bedrijfsleven.
Ook wie niets in de xenofobe ideeën van de PVV ziet begint -als ik- iets van sympathie voor die partij te voelen.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

2 Responses to “Toch de PVV?”

  1. Bram Biester Says:

    Wat een domme, kortzichtige visie. Een nieuwjaarsbijeenkomst is juist om de politiek dichterbij het volk te brengen. Een dergelijke receptie is immers toegankelijk voor de gehele burgerij en niet alleen voor politici of ambtenarij. Als je iets niet weet, doe je er beter aan te zwijgen!
    Dat sommige gemeenten bezuinigen en daarom geen nieuwjaarsreceptie houden is prima. dat sommige gemeenten bezuinigen door copieuze buffetten achterwege te laten, is nog beter, want met alleen een blokje kaas en een plakje worst of een bitterbal, kan een receptie even zo goed zijn.

  2. Soeverein Says:

    Juist het afschaffen van dure flauwekul als nieuwjaarsrecepties dicht mogelijk de kloof tussen politiek en burger. Ook een bitterbal is allerminst gratis, zoals iedere consument/belastingbetaler weet.
    Peter Hooft


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: