Handen af van Welten!

januari 5, 2011

Eerst mocht ik die Welten, de topcop van Amsterdam, niet. Want als ik De Telegraaf mag geloven (en waarom niet?), woont die man in Warmond en heeft hij ruzie met zijn buren over een iets te riante parkeerplaats voor zijn villa.
Ik vind dat een hoofdcommissaris in zijn stad behoort te wonen. Geen zin om te verkassen? Dan maar chef parkeerwacht, desnoods te Warmond.
Maar nu begin ik wel wat in de eigenwijzigheid van die Welten te zien. Groot gelijk dat hij het verdomt met man en macht uit te rukken als er een boerka-type over straat gaat. Er schijnt een wet aan te komen die zo’n klederdracht verbiedt. Onzin natuurlijk, iedereen heeft het recht aan te trekken waar hij of zij zin in heeft.
Zou dit fundamentele mensenrecht geschonden worden, dan krijgen we op termijn ook arrestatieteams die te Volendam, Staphorst en in Zeeland, waar men eveneens afwijkend gekleed gaat, gruwelijk huishouden. En daar hebben ze verstand van, die arrestatieteams. Vraag maar aan de Somaliërs in ons land. Arrestatieteams zijn ordinaire knokploegen waarvan de leden straks misschien alle Marokkanen op de trein naar Westerbork zetten. Die trein rijdt dan wél op tijd, zelfs als het sneeuwt.
Welten is kennelijk van plan zich niets aan te trekken van een bezopen wet die een bepaalde klederdracht verbiedt. Heel goed! Hij kan zich beroepen op de klassieke leer van de trias politica van De Montesquieu die onderscheidt maakt tussen de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Ik ervaar het als een opluchting dat er blijkbaar toch nog zelfdenkende agenten zijn die een lange neus trekken naar flauwekul-wetgeving.
Ik denk dat Welten wel wat anders aan zijn hoofd heeft dan het oppakken van boerka-dames door wier kleding menige mode-ontwerper geïnspireerd zou moeten worden. Het straatbeeld wint aan kwaliteit zodra ook niet-islamitische mevrouwen voor een boerka of iets dergelijks kiezen; er valt ook veel uitbundig christelijk of atheïstisch damesvlees te verbergen.
En Welten heeft in zijn stad met overvallers, inbrekers en overige criminelen te maken. Hij heeft gelijk dat hij zich niet wenst te concentreren op de brute arrestatie van passanten in een klederdracht die ook modisch de voorkeur verdient boven die van Volendammers, Zeeuwsche boterbabbelaars en Staphorster zwarte kousen.

Peter Hagtingius
Hoofdredacteur Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: