En weer zou er niks aan de hand zijn…

januari 6, 2011

En je hebt dus nog steeds mensen die ‘autoriteiten’ op hun woord geloven.
“Nee hoor”, vertelden de boven ons gestelden weer met zo’n geruststellende blik in hun ogen, “er zijn geen gevaarlijke stoffen en/of dampen vrijgekomen bij de chemische brand in Moerdijk”.
Zou het?
Waarom dan toch maar even geen groenten uit eigen tuin?
Het valt me op dat er bij grote branden in ons land vrijwel nooit giftige vuiligheid vrijkomt. Althans volgens de gezagsdragers. Dat kan dus niet kloppen.
Toevallig heb ik familie ter hoogte van het trieste en smerige Rotterdam wonen. Al jaren roep ik: ga daar weg. Want er komt een dag dat ook Pernis ontploft. En is het niet een beetje raar dat het sterftecijfer in die contreien al jaren boven het landelijk gemiddelde ligt?
Nederland is te overbevolkt voor een per definitie levensgevaarlijke
(petro-)chemische industrie.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

2 Responses to “En weer zou er niks aan de hand zijn…”

 1. j van der Schee Says:

  Beste Peter,
  Of je nu in Pernis, Moerdijk,het trieste stinke Amsterdam, Beek(L), Delfzijl en/of alle plaatsen die wij niet weten, maar waar op zoveel industie terreintjes kleine maar heel smerige ondernemingen zitten, het maak niets uit, want de wind blaast het toch waar het niet tegen te houden is.En ik heb wel in de gaten dat je slecht op de hoogte ben in het Rotterdamse, de gevaarlijkste fabrieken liggen niet in Pernis maar de Botlek ,Europoort, Maasvlakte, dit is een grote fout de vele mensen maken Den Haag ligt hemels breed dichter bij die troep(maasvlakte) dan Rotterdam.

  • Soeverein Says:

   U heeft waarschijnlijk gelijk. Ik ‘associeer’ Rotterdam met industriële activiteiten en onder Rotterdam versta ik die hele regio Rijnmond.
   Kan best zijn dat de echte vuilspuiters dichter bij Den Haag liggen. Ik kom nooit in die contreien en dat wil graag zo houden.
   Peter Hooft


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: