De titanenstrijd op 3 april

maart 20, 2011

Het wordt spannend: de titelstrijd tussen PSV en FC Twente. Ze treffen elkaar op 3 april.
En Ajax dan? Tja.
De commentaren op de afstraffing die Ajax in Moskou ten deel vielen, waren meedogenloos.
Maar wie even nadenkt, had kunnen weten dat die wedstrijd een soort ‘mission impossible’ was. Zonder Maarten Stekelenburg en voor hem in de plaats een derderangs kroegkeeper die op het Leidseplein-toernooi al geen attractie zou zijn, is de gehele Ajax-afweer ontmanteld en dat was de heren Van der Wiel, Alderweireldt, Vertonghen en de voor topvoetbal ernstig tekortkomende Daley Blind goed aan te zien.
In de voorhoede missen de Amsterdammers Luis Suarez op wie een heel seizoen was gerekend. En zelfs de fysiek sterke maar volstrekt onuitstaanbare El Hamdaoui, die ondanks sabotage en insubordinatie gewoon rondrijdt in een peperdure Mercedes en zijn gigaloon netjes opstrijkt. Directeur Rik van de Boog vindt dat allemaal goed, zolang zijn bonus maar geen gevaar loopt.
Vroeger had Ajax een geweldige algemeen directeur. Zijn naam was Arie van Eijden. Met weemoed denk ik aan hem terug zodra ik Van de Boog zie acteren. Meneer Coronel…. Nee ik ga het u niet vragen.
Kijk, winnen is niet aan de orde als je op top-internationaal niveau speelt zonder echte keeper en zonder topspits. Ik benijd Frank de Boer niet, die wekelijks met de consequenties van het falende beleid van de huidige algemeen directeur zit opgescheept.
Wie wordt er kampioen?
FC Twente oogt alsof het op z’n laatste benen loopt. Drie wedstrijden per week, het reizen naar allerlei ijskoude uithoeken, de schorsingen en blessures, gaan nu hun tol eisen. Het team doet nog op alle fronten mee -en dat is op zich al een hele prestatie- maar als Bryan Ruiz niet snel terugkeert en op zijn ongekende niveau meespeelt, dan loopt het FC Twente van Joop Munsterman het risico aan het eind van het seizoen met lege handen te staan. Maar alles winnen, kan ook nog. Ik gun FC Twente van ganser harte triomfen.
PSV blijft niet om aan te zien, speelt saai en risicoloos. ’t Is een straf de wedstrijden van die club uit te zitten. Ik kan me niet voorstellen dat dit vertoon tot een prijs gaat leiden.
Is het inderdaad zo dat elke ploeg naar het karakter van zijn trainer speelt? Fred Rutten is een saaie, monotone, maar wel capabele man die nog altijd op zoek is naar zijn eerste succes als oefenmeester. Zijn team heeft die eigenschappen klakkeloos overgenomen. Ik denk trouwens ook dat de kwaliteiten van algemeen directeur Marcel Brandts schromelijk worden overschat. Wie hem zag zitten bij Jack ‘wat-ben-ik-toch-goed’ Van Gelder, kon maar één conclusie trekken: karakterloze lichtgewicht.
Ajax zakte tegen een heel matig ADO Den Haag door het ijs. Vooral door klungelig verdedigen. ‘Dag titel’ zou je bijna met zekerheid kunnen vaststellen, maar ook de reddingsboei van de tweede plaats die recht geeft op de voorrondes voor de Champions Leaque, raakt uit zicht.
FC Twente en PSV wonnen, ze maken zich op voor hun titanenstrijd op 3 april.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

One Response to “De titanenstrijd op 3 april”

 1. Soeverein Says:

  Hallo Peter,
  Mooie column alweer.
  Ja triest vorige week donderdag in Moskou en gistermiddag in den Haag. Als je zag met welke instelling de meeste Ajax spelers gisteren rond liepen in den Haag als of ze dagje Drievliet hadden of zo als vroeger schoolreisje met de klas. Ajax had gisteren ook met die pizza man in het doel en zonder echt spits makkelijk kunnen winnen in den Haag. Den Haag is echt geen wonder ploeg. Het zijn allemaal leuke voetballers voor den Haag maar voor de subtop en top niet goed genoeg. Vd Wiel droomde van Barcelona. Ja misschien om op vakantie te gaan maar niet om daar te spelen. Vd Wiel mag blij zijn dat hij bij de mooiste en beste club van Nederland mag voetballen. Wat een overschatte speler is dat. Doelpunt 1 en doelpunt 3 is hij gisteren schuld. Doelpunt 2 had Stekelenburg klem gehad. Maar ja voor dat Pizza Verhoeven heeft bewogen is de nacht weer om.
  De lampen wonnen gisteren weer zo als meestal met super saai spel 1-0. Laat Twente dan maar kampioen worden als Ajax het niet wordt. Maar je weet het nooit. Kijk 6 en 5 punten is best veel. Maar de lampen moeten nog naar Twente, Feyenoord, Heracles en de laatste wedstrijd naar Groningen. Twente moet nog thuis tegen de lampen, thuis tegen Roda, naar Ado en de laatste naar Amsterdam tegen Ajax.
  We wachten rustig af maar het gaat zeker spannend worden. Peter het gaat u goed.
  Gr Maurice


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: