Moszkowicz kan het schudden

april 16, 2011

Het zinloze proces tegen Wilders is ook hoogstaand theater. Ik denk dat Joop van den Ende al een paar scriptwriters heeft gebeld, hij en concurrent Albert Verlinde overwegen ongetwijfeld een musical.
Mijn verbijstering geldt de rechterlijke macht. Misschien is tomeloze arrogantie de meest voor de hand liggende vluchtroute als je je geconfronteerd weet met een juridische agressor als Moszkowicz, die zich -overigens terecht- de mond niet laat snoeren. Maar dankzij het proces-Wilders is de vraag aan de orde hoe we eigenlijk aan onze rechters komen.
De facto gaat het om een vorm van coöptatie en in de praktijk blijkt nu dat je voor zo’n erg vaste betrekking alleen in aanmerking komt als je tot een bepaald milieu van extreem zelfingenomenen behoort, nog afgezien van een -aangetoonde- politieke voorkeur voor D66 en Groen Links.
Ik attendeer nog even op het handjeklap van ex-rechter Kalbfleisch en zijn rechterlijk maatje Westenberg. Meineed, corruptie in de Chipshol-affaire, tien tegen éen dat Berlusconi dergelijke magistraten in zijn maffia-land al ten voorbeeld stelt. En zo’n Kalbfleisch die op kantoor blijkbaar zijn broek niet kon aanhouden, gaat dan als chefje van de Mededingingsautoriteit boetes uitdelen aan ondernemingen die een beetje samenwerken?
Zullen we rechters voortaan gewoon kiezen? Bij wijze van laatste Amerikaans idee.
Dan krijg je allicht niet beste kenners van de letter der wet, maar wel mensen die we bij een verkiezing een beetje hebben leren kennen en die de geest van de wet verstaan.
En ik vrees dus dat de rechterlijke macht inmiddels intern heeft besloten dat Moszkowicz helemaal nooit meer een proces wint. Die brutale ‘buitenstaander’ zal hoe dan ook ‘kaltgestellt’ worden, daartoe belt het ‘milieu’ van de rechterlijke macht dit weekeinde met elkaar; en niet zo’n beetje intensief. Dat de rechterlijke macht een klef en ééndimensionaal stelletje is, dat moet toch nog onder de pet verborgen blijven.
Gaat niet lukken, tenzij de volksvertegenwoordiging blijft pitten.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

One Response to “Moszkowicz kan het schudden”

  1. Wilma Says:

    Nou dasz heldere ultra-rechte taal ! Kan zo in de Telegraaf

    @wilders_truusje


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: