Fred Rutten weer met lege handen

april 24, 2011

In alle landen om ons heen is de strijd een paar wedstrijden voor het einde even spannend als bij ons. Zelfs een enorme voorsprong van soms wel 13 punten bleek geen enkele garantie dat de titel zou worden binnengehaald. En wat voor de titels geldt, heeft in al die landen ook betrekking op de degradatie. Fantastisch spannend! Engeland, Frankrijk, Spanje, Italie, België, Duitsland: nergens is er al een kampioen bekend, heerlijk!
Bij ons zal het titelgevecht pas op de allerlaatste dag zijn ontknoping beleven.
Vrijdag voorspelden alle kenners (en dat zijn er nogal wat) dat FC Twente in Den Haag zijn titel zou leveren. Maar na negentig minuten, inclusief een onterecht afgekeurd doelpunt van Bryan Ruiz en een aan ADO onthouden strafschop, bleek dat FC Twente nog volledig op titelkoers ligt. Ondanks arbiter Jan Wegereef, die dus ongeschikt is om zulke topwedstrijden te fluiten.
Het antwoord was aan PSV. De messen waren geslepen in Rotterdam waar men de 10-0 nederlaag van november ook over een halve eeuw nog niet vergeten zal zijn. Feyenoord speelde fris, enthousiast, met passie en inspiratie en PSV kijkt na die oorwassing en een 3-1 nederlaag inmiddels tegen drie punten achterstand aan. De Eindhovenaren beginnen hun twee laatste wedstrijden met een waslijst aan geschorsten. Thuis tegen Vitesse en op de slotdag uit tegen Groningen, hun titelaspiraties kunnen weer gewoon de ijskast in. Fred Rutten staat straks weer met lege handen.
Ajax won van Excelsior dat lang op 1-1 bleef staan. Maar toen de jonge scheidsrechter Makkelie de Amsterdammers de helpende hand toestak, brak het verzet van de sympathieke ploeg uit Kralingen.
Ajax staat één punt achter op FC Twente en reist komende week af naar Heerenveen. Nog kort geleden een onneembare veste, nu een makkie. Heerenveen bestaat uit elf spelers in hetzelfde shirt die allesbehalve een eenheid vormen of motivatie uitstralen. Iedereen speelt daar voor zichzelf. Gezien de krankzinnig slechte verdedigers van Heerenveen zal Ajax ook in Friesland winnen. En omdat FC Twente thuis tegen Willem II weer drie punten binnenhaalt, is de echte competitiefinale pas op 15 mei in de ArenA: Ajax-FC Twente.
Bij winst of gelijkspel zijn de Tukkers weer kampioen, anders bekroont scheidend voorzitter Coronel zijn beleid met de landstitel.
Wat een geweldige apotheose,voor alles en iedereen die van voetbal en spanning houdt.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

One Response to “Fred Rutten weer met lege handen”

 1. Soeverein Says:

  Via redactie-mail:

  Hallo Peter,
  Mooie column alweer. Wat was het spannend vanmiddag. Lange tijd dacht ik samen met Pa Ajax gaat het niet redden. Maar nadat vd Wiel in buitenspel positie Eriksen liet scoren geloofde we er weer een klein beetje in al waren we beiden nog niet zeker van de overwinning. Pas toen de uitstekend spelende Ebecilio 3-1 had gescoord wisten we beiden de 3 punten zijn binnen. En het andere goeie nieuws kwam uit de Kuip waar Feyenoord Psv met 3-1 versloeg.
  Ajax of Twente gaan op de laatste speeldag bepalen wie kampioen van Nederland wordt en wie had dat weken geleden gedacht toen Ajax onnodig in Den Haag verloor van Ado. Fredje met zijn angsthazen voetbal staat weer met lege handen. Ik moet nog zien of Psv van Vitesse en Groningen wint ik denk het niet.
  Wat zongen ze weken geleden vaak genoeg in Eindhoven, Den Haag, Enschede namelijk helemaal niets in Amsterdam. Ik hoop dat wij 15 mei kunnen zingen we worden kampioen wat zou dat mooi zijn.
  Peter het gaat u goed.
  Gr Maurice


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: