Even verlost van Tan en Van Gelder

mei 22, 2011

Alle Ajax supporters genieten nog dagelijks na van hun kampioenschap en hebben ook nog eens iets om zich nu al elke dag te verheugen op het komend seizoen.
Theo Janssen is bijna rond met Ajax, Maarten Stekelenburg denkt er hard over te blijven,en ook de spits van AZ, Sigthórsson, is een zeer serieuze kandidaat voor de ArenA. De terecht gehate Mounier El Hamdaoui gaat weg en mijn conclusie is dat de toekomst van Ajax rooskleurig oogt. Ook de eventuele toetreding van Guus Hiddink tot de Raad van Commissarissen zou een mooie impuls voor de club betekenen.
En om het feest compleet te maken, de slagroom op de taart, de waardeloze Rik van den Boog, Rik de Bluffer, Rik de Loser, ruimt eind van deze week zijn bureau op.
Zijn aanstelling is een historische blunder van dat selectiebureau en de les is: laat nooit je mensen selecteren door dit soort zakkenvullende organisaties. Ga als leiding altijd af op je eigen gevoelens, win zo eel mogelijk informatie in en beslis autonoom. Nu moesten de heren Coronel cs zich conformeren aan een hoogst ongelukkige keus. Je kunt hooguit zeggen dat ze daarmee een Nobelprijs voor loyaliteit hebben verdiend. Al was hun steun wel een beetje Jiddisch overdreven.
Zelf ben ik opgelucht dat ik me nu drie maanden lang niet hoef te ergeren aan aan Jack van Gelder en/óf Humberto Tan plus al die medewerkers van Eredivisie Live die werkelijk en -excusez le mot- geen kloten verstand hebben van voetbal. Het zijn eigenlijk alleen maar zachtzalvende praatjesmakers.
Ik denk dat Humberto een zeer aimabel mens is, die dringend verlost moet worden van een beroep waarvoor hij totaal niet in de wieg is gelegd. Zijn gasten krimpen ineen als er weer een zoveelste open deur wordt ingetrapt en dat dan op zo´n volstrekt verkeerde dictietoontje. Voor 1000 euro per half uur ben ik genegen Humberto een aantal lessen te geven waarin hij leert normaal te praten.
Voor Jack van Gelder is er natuurlijk geen enkele hoop meer dat hij ooit nog serieus wordt genomen. Zolang hij via onder meer mijn belasting geld zo royaal betaald wordt, dient de NOS zich af te vragen of die zogenaamde functioneringsgesprekken nog wel van deze tijd zijn.
Deze slijmbal die om de twee zinnen roept dat hij ´vanmiddag die en die nog heeft gesproken´ en dat hij ´nu wel even met Munsterman zal bellen´ tja. Ik houd het op zelfbevrediging. Van Gelder is iemand die zich inlikt bij iedereen aan wie hij iets van autoriteit toekent.
Na deze vriendelijkheden gaan we de komende weken toch met belangstelling volgen wie het laatste Europese ticket pakt (ik hoop stiekem op ADO Den Haag) en wie de laatste twee plekken in de eredivisie veroveren.
Ik hoop stilletjes dat Excelsior en VVV gewoon op het hoogste niveau blijven spelen.
Maar met mijn wensen heeft nog nooit iemand rekening gehouden.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

One Response to “Even verlost van Tan en Van Gelder”

 1. Soeverein Says:

  Via redactie-email:

  Hallo Peter,
  Mooie column alweer. Ja genieten doen wij Ajacieden nog dadelijks en het zal nog wel effe zo blijven. Gisteren tekende Theo Janssen voor 2 jaar bij onze club en dus deed Ajax prima zaken. Sighortson lijkt me prima spits voor Ajax. En zou Vertongen en Stekelenburg ook nog blijven dan moet Ajax seizoen 2011/2012 weer kampioen kunnen worden.
  vd Brom van Ado verdiend de prijs voor beste coach. Het zou wat zijn als Ado Europa in gaat. Humberto Tan ja je vraagt je af hoe zo iemand bij Eredivisie live terecht komt. Toen met die blessure van Reis wist Tan te melden het stelde niet veel voor. Hoe kun je nu zo iets vertellen want die jongen is nu nog geblesseerd.
  Ben ook eens benieuwd welke transfers er plaats gaan vinden. ik hoorde gisteravond Psv wil Schaars en Wijnaldum. En Twente wil Strootman en Wijnaldum. Piet Velthuizen wil graag naar Feyenoord. Vormer van Roda wil naar een Nederlandse topclub. Hij denkt dat hij het niveau aan kan.
  We wachten rustig af. Komende zaterdag de Champions League finale. Beloofd een mooie finale te worden. Peter het gaat u goed.
  Gr Maurice


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: