Weg met de gekkendokter!

juni 10, 2011

Als het werkelijk waar is dat één miljoen Nederlanders gesubsidieerd bij een gekkendokter aanleggen, is niet zozeer de vraag of er in dat traject bezuinigd kan worden. De vraag stellen is ´m beantwoorden.
Van meer belang lijkt me het antwoord op de vraag waarom een miljoen landgenoten zich zo getikt achten dat ze hun toevlucht zoeken bij psychologen en psychiaters. Van wie iedereen weet dat die weinig tot niets te bieden hebben, behalve een luisterend oor en de pillenkraam.
Toenmalig premier Lubbers zei ooit dat dit land ziek is. Ik geef hem nu gelijk. Een miljoen hypochonders die een beroep doen op de staatskas. Wegens ´niet lekker in hun vel´ zitten.
Nou èn?
Een schop onder hun kont kost niets en levert gegarandeerd resultaat op.
Al die zielendokters bieden de samenleving méér zodra ze gedwongen kiezen voor een bestaan aan de lopende band, als milieureiniger, universiteitsklerk of gratis sekteleider binnen een trieste vereniging van schijndoden.
Als één miljoen Nederlanders in de war zijn, of dat denken, behoort men zich in Brussel af te vragen in hoeverre dit land nog mee mag praten over financiële steun aan Griekenland. Daar is het altijd feest, geen Griek houdt zijn hand op voor een ´goed gesprek´ met een gesubsidieerd flappentap-oor.
Geen Griek is zogenaamd ziek, stress en andere flauwekul zijn er onbekende fenomenen.
Op termijn nemen we een voorbeeld aan Griekenland.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: