Robert Gesink haalt het podium niet

juli 3, 2011

Een groot compliment voor de bestuurders van ADO-FC Den Haag, die zich niets aantrokken van de druk van Vitesse en keurig 2,5 maal het jaarsalaris van John van de Brom als afkoopsom hebben afgewacht voor ze akkoord gingen met diens overgang. Van den Brom heeft eens te meer duidelijk gemaakt een domme opportunist te zijn. Je weet dondergoed dat éérst beide partijen er uit moeten komen als je nog een doorlopend contract hebt. John van den Brom heeft zich onmogelijk gemaakt in Den Haag en de woede van de supporters is volstrekt terecht.
De openingwedstrijd van het nieuwe seizoen is ADO –Vitesse. Ik voorspel een heel nare middag voor de nieuwe coach van Vitesse en beter gun ik hem ook niet.
Waarom lees ik weinig over het krankzinnige feit dat PSV een enorme financiële injectie van de gemeente Eindhoven krijgt? Men koopt de grond onder het stadion en ondanks hoge schulden geeft PSV meteen al gewoon maar even 14 miljoen uit voor 2 spelers die de club echt geen wereldkampioen maken,
Strootman en Mertens. Strootman kostte acht maanden terug acht ton en Sparta was dolblij hem te slijten.
Dit zijn spelers die tegen NEC, De Graafschap, RKC en Heerenveen wel goed presteren, maar in de duels die er echt toe doen geven ze zelden of nooit thuis.
Theo Janssen is door Ajax voor 3 miljoen overgenomen van FC Twente, een geweldige investering, maar 14 miljoen voor twee subtoppers is natuurlijk onzin.
Eigenlijk mag ik drie weken niet over voetbal praten maar me louter en alleen verdiepen in de Tour de France. En ja hoor, we laten ons weer helemaal gek maken. We verbeelden ons dat we een topdrie-renner in huis hebben, sterker nog, Contador & Co rijden slechts voor zilver en brons, want Robert Gesink gaat de Tour winnen. Nu, ik zal u meteen uit de droom helpen, die wint nooit de Tour. Zelfs het podium sluit ik uit. Aardige klimmer, maar zonder acceleratievermogen, een jongen die altijd wel een mindere dag heeft en mentaal niet voldoende stabiel is.
Voeg daarbij dat de Raboploeg heel slechte coaches heeft. Al jaren. Erik Breukink is een lieve gozer, maar verbaal een triest geval en hij heeft al zo veel fouten gemaakt dat hij geen toekomst meer heeft.
Erik Dekker is het net niet, en Verhoeven en Van Houwelingen; daar win je misschien de Ronde van Holten mee maar natuurlijk geen Tour.
We moeten nu drie weken naar Maarten Ducrot luisteren die per drie zinnen de uitdrukkingen ‘linkeballen’, ‘karretje in de poep rijden’ en ‘edele delen eraf rijden’ gebruikt, en die eigenlijk ook alleen geschikt is om verslag te doen van die Ronde van Holten. Heb ik het nog niet eens over mijn ergernis dat Ducrot niet één Franse stads-, dorps-, of bergnaam op een correcte wijze uitspreekt. Een jaar van tevoren is het parcours bekend, maar de moeite nemen iets voor te bereiden, dat idee is nog nooit bij deze lichtgewicht opgekomen.
Maar de Tour blijft een spektakel, met prachtige beelden van het Franse land en een wedstrijd tussen renners die uitmaken wie van hen het best in staat is de dopingcontrole te belazeren. Het is Armstrong jaren gelukt en velen volgden zijn voorbeeld.
Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. We willen toch graag bedonderd worden, zelfs dagelijks door onze dramatisch slechte regering? Dus drie weken lang door wielrenners kan er heel makkelijk bij. En ik kijk liever naar Contador en de gebroeders Schleck dan naar jezuïeten als Hans Hillen en Maxime Verhagen. En ik ben al heel lang klaar met de permanente lariekoek uit de mond van Geert Wilders.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: