Mario is ´geFlickt´, Gesink overschat

juli 17, 2011

Onmiddellijk toen Mario Been zogenaamd door de spelersgroep als trainer aan de dijk was gezet, meldde Leo Beenhakker: “Deze zaak stinkt aan alle kanten”.
Hij bedoelde -volkomen terecht- natuurlijk dat de spelers niets bepaald hebben, maar gewoon de man die daarvoor is aangetrokken, de charlatan Martin van Geel.
Ik sprak afgelopen dagen met alleen maar mensen die bij AZ, Ajax en Roda met hem hebben moeten samenwerken. Hun relaas is onthutsend en wil ik met u delen.
Martin van Geel draagt zijn bijnaam Herr Flick -u weet nog wel, de nazi uit de TV serie Allo Allo- met verve. En hij deed er zijn bijnaam dagelijks eer aan. Bij AZ gooide hij Henk van Stee eruit en koos voor zijn vriend Co Adriaanse. Bij Ajax moest Danny Blind eruit en kwam Henk ten Cate met wie Van Geel wel rollebollend over straat ging. Weggezonden uit Amsterdam herhaalde Van Geel zijn wijze van werken in Kerkrade, kon Atteveld vertrekken en kwam Van Veldhoven binnen.
Graag omringt hij zich met notoire slapjanussen zoals Adrie Koster bij Ajax of misschien nu Leon Vlemmingsbij Feyenoord. En los van deze werkwijze heeft Van Geel Ajax financieel te gronde gericht met zijn absurdistische aankopen. En tonnen aan premies in eigen zak gestopt. De hele technische staf was tegen de komst van een aantal spelers maar Van Geel had louter oog voor zijn bonussen en premies.
U wilt namen en rugnummers? Nu, wat dacht u van Luque, Roger, Leonardo, Bruna da Silva, Sammy Kuffour, tweemaal Kenneth Perez, Delorge, Bakircioglu, Jürgen Collin en Uraiz? Allemaal spelers die een vermogen verdienden en helemaal niets, maar dan ook niets toevoegden aan de prestaties van Ajax maar de club wel miljoenen hebben gekost.
Verder schoffeerde Van Geel op ongekende wijze het instituut Piet Keizer en liegt hij zoveel volgens een andere oud international en scout bij Ajax dat het onbegrijpelijk is dat zo’n man ook nog maar één dag langer in de voetbalwereld kan en mag functioneren.
Leo Beenhakker bedoelt met zijn uitspraak “het stinkt” te zeggen dat de hoofdschuldige natuurlijk altijd de eerstverantwoordelijke is en dat is: juist, Martin van Geel dus.
Massaal ondersteunde u mijn analyse in mijn vorige column over Herr Flick, maar ik zou u willen zeggen: geen woorden maar daden, jaag Van Geel De Kuip uit.
Mario is geflickt…. niet door spelers die amper haar onder hun armen hebben maar door een karikatuur uit Allo Allo.
Een andere karikatuur komt uit Varsseveld.
Zes grote ronde gereden, vijf keer zó gevallen dat hij of uitviel, of een goed klassement onmogelijk werd.
Beste lezers, Robert Gesink is helemaal geen toprenner! Stop nu eens met al die opgepompte euforie. De tijden van Joop zullen nooit meer herleven.
Gesink kan op veel onderdelen niet eens met de subtop mee. Hij zal nooit een Tour -de enige koers die er echt toe doet- winnen of zelfs maar het podium halen. En mentaal is hij zo’n wrak dat de Raboploeg er goed aandoet een aantal psychiaters aan te trekken. De bovenkamer van deze vent van 25 lijkt me behoorlijk onvolwassen. En dan heb ik het dus over de best betaalde renner van Rabo. Ik stel maar even vast dat acht andere renners ook hún Tour in rook zagen opgaan, omdat de hopeloos zwakke Erik Breukink dacht dat Robert Geesink het podium wel zou halen.
Ik beloof u dat, als Gesink een etappe wint in deze Tour, ik op de fiets van mijn huis naar mijn geliefde Groesbeek zal koersen. Ik weet wel zeker dat ik mijn oorlogsros met houten wielen niet uit het vet hoef te halen.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

One Response to “Mario is ´geFlickt´, Gesink overschat”

 1. Soeverein Says:

  Via redactie-email:

  Hallo Peter,

  Triest wat er met Mario Been is gebeurd. Dat heeft Mario niet verdiend. Heeft uitstekend gepresteerd met Nec en Feyenoord. Hield de spelers altijd uit de wind. Ook in okt 2010 na de 10-0 nederlaag tegen Psv. Terwijl Mario duidelijk had gezegd met één man minder ga nou niet blind naar voren lopen maar speel compact. Nee Feyenoord maakte wel de fout om met 6, 7 man voor de bal te spelen en de uitslag is bekend.

  Nooit geweten dat van Geel zo’n vies spelletje over al speelt. En iedereen trapt er telkens maar weer in raar toch? Beenhakker echt super dat hij Mario in Spanje is gaan opzoeken en Mario een hart onder de riem steekt. Beenhakker weet genoeg. Beenhakker weet ook wie verantwoordelijk is voor het ontslag van Mario Been.

  Ik las gisteren in het AD dat de positie van Gudde ook wel eens bijna afgelopen kan zijn. Dan zou van Geel deze functie als algemeen directeur ook er bij krijgen. Al hoe wel Gudde zelf ontkent en gesteund word door o.a. Blokland.

  En Geesink ja triest dat het weer niets wordt met de Rabobank ploeg. Dat de Rabobank nog geld in zo’n ploeg blijft pompen. Punt 1 moet je Breukink weg jagen want die heeft nog niets gepresteerd als ploegleider en technisch directeur. En het probleem in Nederland is heel vaak dat we denken dat we goeie wielrenners hebben maar dat het zwaar tegen valt.

  Die belgische renner die gisteren die etappe won daar heb ik van genoten. En ook van het deskundige wielrenner verstand van de Belgische verslaggevers. Als hij moet gaan dan 6, 7 km van het einde zeiden beiden verslaggevers. En wat gebeurde er juist 7 km voor het einde sprong Vanendert weg en won de etappe, Waarom geen Nederlandse renners die dit kunnen? Omdat ze niet goed genoeg zijn toch?

  Na de raleigh ploeg met allemaal Nederlanders en allemaal geweldige renners zijn er nauwelijks meer goeie renners geweest in Nederland. Het was te vaak net niet. Het heeft ook te maken met je voorbereiden, hoe je traint en waar je traint.

  Peter het gaat u goed. Tot de volgende column.

  Gr Maurice


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: