Arm Feyenoord, arme Rabo-renners

juli 22, 2011

Arm Feyenoord, hoeveel dieper kan de roemruchte club uit Rotterdam nog vallen?
Een paar jaar terug financieel te gronde gericht door het wanbeleid van Peter Bosz en zijn vriendjes. En vervolgens kwam de onbetrouwbaarste man binnen die ooit in de voetbalwereld heeft ge(dis)functioneerd: Martin van Geel.
Hij manipuleerde zoals altijd en Mario Been moest onder druk van spelertjes met het IQ van hun huisnummer het veld ruimen. Voor alle duidelijkheid: ze wonen tussen de nummers 8 en 16.
Toen koos de charlatan Martin van G. voor Ronald Koeman. Geen trein met goud die langskwam waar Sneeuwvlokje op kon springen, maar een enkeltje metro naar De Kuip. Ronald, al jaren zonder club na allerlei mislukkingen, was zo wanhopig dat hij koos voor een ploeg waar hij echt helemáál niet bij past.
Ronald Koeman is een heel slechte trainer, heeft nooit iemand beter gemaakt, was altijd van Tonnie Bruins Slot afhankelijk, maar overleefde hier en daar omdat hij zomaar heel goede spelers tot zijn beschikking had.
Een jonge selectie, die permanent druk zal voelen omdat men deloyaal was aan Mario Been -het kind van De Kuip- zo´n ploeg is veel te hoog gegrepen voor Ronald Koeman.
Terwijl zijn broer Erwin over zeer veel trainersvaardigheden beschikt, is Ronald de vleesgeworden incompetentie. Hij denkt dat te maskeren met behulp van zijn ‘naam’ als voetballer. Net zoals Ruud Gullit faalde in De Kuip, zie ik voor Ronald ook al het einde van een mislukte trainersloopbaan opdoemen. En dan, samenwerken met Martin van Geel. Veel plezier!
Iets anders.
De Tour was een drie weken lange ontluistering van de Raboploeg. Geen podiumplaats voor de gedoodverfde topper Robert Gesink, die dus op een uur of daaromtrent achterstand Parijs lijkt te halen.
Een team ondergeschikt maken aan een man die niet eens het NK kan beëindigen en die op het eerste beklimminkje al in de touwen hangt, ik geloof dat wederom gebleken is dat Rabo in de Tour niets te zoeken heeft. Zat ik in de Tour-directie, dan nodigde ik Rabo niet uit voor de Ronde van 2012. Dat Vacances Soleil met Johnny & Co dan weer meedoet, staat natuurlijk vast. Die ploeg heeft zich nadrukkelijk op de kaart gezet. Let op Rob Ruijgh! Inderdaad: bij Rabo weggestuurd.
Rabo heeft de kluit belazerd door aan te kondigen met een podium-kandidaat te komen. Duizenden Nederlanders zijn voor Jan L. naar Frankrijk gelokt om een ploeg aan te moedigen die zelfs niemand bij de eerste 50 in het klassement heeft staan. Ik vrees dat de enige koers die Rabo wint een wedstrijd is waaraan alleen oranje-hemden mee mogen doen. En dan nog …
Sedert 2005 heeft geen Nederlandse Rabo-renner meer een etappe gewonnen. Dat zijn dus144 etappes op rij!
Wie met hopeloos slechte ploegleiders naar Frankrijk afreist, heeft daar als team niets te zoeken. Geef liever een wildcard aan een andere jonge Nederlandse ploeg die maar één opdracht heeft: ga in de aanval.
Verder moet de Tourleiding de accreditatie van Maarten Ducrot intrekken. Drie weken een diarree van platitudes, open deuren, onzin en het taalgebruik van een VMBO-leerling in zijn eerste schooljaar; Ducrot mag als ondeskundige niet meer aan het woord komen. Ik luisterde even naar de verslaggever van Eurosport, een verademing!

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

2 Responses to “Arm Feyenoord, arme Rabo-renners”

 1. Soeverein Says:

  Via redactie-email:

  Hallo Peter,
  Prima column alweer. Ja dat wordt de laatste klus van Ronald dat moge duidelijk zijn. Bij de nos als verslaggever vond ik hem niet slecht maar als trainer absoluut niet goed. Bij Ajax had Ronald met vd Vaart, Zlatan enz prima materiaal en de hulp van Bruin Slot. en in 2007 had hij met Psv het geluk dat Az verloor op Woudestein en dat Ajax niet 1 doelpunt meer scoorde in Tilburg tegen Willem II. En Psv had de wedstrijd tegen Vitesse gekocht dat was duidelijk te zien.
  Ik vind nog steeds dat Mario Been goed gepresteerd heeft met Feyenoord. En ik wens Mario alle goed toe en laten we hopen dat hij vlug weer een nieuwe club vind. Groningen, Heerenveen, Az zouden uitstekend bij Mario passen. Daar zou hij zeker weten goed presteren.
  Ja de rabobank ploeg in de tour stelt weer teleur zo als al vele jaren en je vraagt je af waarom de rabobank door gaat met een wieler ploeg te sponsoren toch? Breukink enz zijn helemaal niet geschikt om een wieler ploeg te leiden. Een Peter Post vroeger daar hadden de renners respect voor. Peter had verstand van wielrennen wist waar hij over sprak. Wist een cours intedelen en aan te geven wanneer het goeie moment daar was om als renner de aanval te kiezen of niet. Toen was je trots dat je Nederlander was met de raleigh ploeg. Dat waren klasse renners destijds. En allemaal Nederlanders.
  Van een Maarten Ducrot wordt je inderdaad niet vrolijk. Is hij wat aan het vertellen wanneer hij naar het toilet is gegaan zo’n flauwekul. Ik heb meestal de Belg opstaan. Die hebben tenminste verstand van wielrennen en vertellen wat je wil horen.
  Peter het gaat u goed.

  Gr Maurice

 2. Henny V Says:

  Ik kwam vanmorgen dit stukje tegen. Ik ben het (behalve met dat goede presteren van de falende Mario) volledig met de inhoud eens en was ook zeer sceptisch over het aanstellen van Van Geel en Koeman. Stond hier ook zwaar afwijzend tegenover. Nu blijkt dat verstandige mensen als wij er ook wel eens volledig naast kunnen zitten. Van Geel doet het zakelijk prima voor Feyenoord, Koeman laat Feyenoord voetballen op een manier zoals we dat al jaren niet meer gezien hebben en we zijn met zijn allen weer trots op Feyenoord. We hopen massaal dat Been bij Genk wel slaagt, maar bij Feyenoord heeft hij wanprestatie gepleegd. Wanneer je jonge spelers maar vaak genoeg vertelt dat ze jong zijn, nog veel moeten leren e.d. en ze ook nog publiekelijk afvalt dan krijg je ook situaties als vorig jaar. Koeman weet door een andere benadering en het geven van vertrouwen wel die jonge jongens aan het voetballen te krijgen, Ik ben weer helemaal TOF, Trots Op Feyenoord.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: