Het levenswerk van Riemer is afgebroken

augustus 21, 2011

Eindelijk heeft Mario Been zijn visie gegeven op zijn ontslag en de toen onmiddellijk door Leo Beenhakker uitgesproken woorden: “Deze zaak stinkt aan alle kanten.”
Dat bleek dus een correct oordeel van de oude kreuner.
Wat al meteen evident was: de kwade genius achter het vertrek van Been heet Martin van Geel heet en wie hem kent weet dat hij volgens een vast stramien werkt: trainer eruit gooien en permanent liegen. Mario betichtte hem van leugens en de reactie van Van Geel zo abominabel povertjes. Ik begrijp werkelijk niet dat het ooit zo trotse Legioen hem niet zonder pardon de deur wijst.
Van Geel heeft slechts een spoor van vernieling op zijn conto staan en let op, hij is bezig ook Feyenoord (net als daarvoor Ajax) te gronde ter richten. Dat mag niemand laten gebeuren.
Uw columnist was in Heerenveen te gast bij de wedstrijd tegen FC Twente. Een bezoek aan Heerenveen is zo veel leuker dan een visite aan de steriele ArenA waar je je nooit een moment welkom voelt. De interne ruzies, afgunst en jaloezieën vormen de rode draad die altijd een negatieve sfeer met zich meesleept zodra je de roltrappen in Amsterdam op gaat. Dit terzijde.
De vraag die ertoe doet: hoe snel kan zich de aftakeling van een geweldige ploeg voltrekken?
De Trots van Friesland werd belachelijk gemaakt door het superieure FC Twente. Zelfs dubbele cijfers hadden zomaar op het scorebord kunnen verschijnen.
Het is altijd reuze gezellig in het Abe Lenstra-stadion, maar de onrust en de onvrede bij de fans nemen er per dag toe. Witte zakdoeken voor Ron Jans en een massaal geschreeuw om het instituut Foppe de Haan.
Riemer van der Velde zat met de handen voor zijn gezicht. Hij kon het niet aanzien hoe zijn levenswerk helemaal is afgebroken.
In de wandelgangen werd het mij duidelijk dat mijn prognose van een paar weken geleden heel snel bewaarheid gaat worden: Ron Jans zal de eerste trainer zijn die zijn congé krijgt.
Maar wie spelers als Kruiswijk en Elm ziet verdedigen vraagt zich af welke trainer deze spelers ooit aan de praat krijgt. Jans begon met Michel Breurer op de bank, maar de nieuwe aankoop Zomer is er ook een van dertien in een dozijn. En twee linkspoten in het centrum, welk genie bedenkt dat? Dost, de zo besproken spits, is een erg matige speler en een vervelend verwend jochie aan het worden met van die enge nichterige gebaartjes.
FC Twente was bij momenten groots met een geniale Luuk de Jong. Wat een progressie heeft deze speler in een jaar gemaakt!
De hand van Co Adriaanse is bij FC Twente overduidelijk zichtbaar en zijn ploeg straalt homogeniteit en plezier uit.
Ik had zoveel medelijden met de Friezen dat ik aan twee vooraanstaande mensen mijn telefoonnummer gaf met het verzoek mij te bellen. Want ik weet een keeper en een nummer 10 te vinden die Heerenveen onmiddellijk beter maken. Al vroeg vanmorgen op de dag des Heren werd ik gebeld.
Over het resultaat van dat onderhoud zal ik u te zijner tijd informeren.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: