Verbeek en Gerbrands: châpeau!

oktober 2, 2011

Een mislukte revolutie: zo kunnen we nu toch wel de machtsgreep van Cruyff bij Ajax betitelen. Na de afgang vorig seizoen tegen Real Madrid sloeg de vlam in de pan en brak op zijn Amsterdams gezegd de pleuris uit. Iedereen moest het veld ruimen, El Salvador zou op alle posities zijn mannetjes neerzetten, het kon niet anders of de ommekeer zou een feit zijn.
Een jaar later op exact dezelfde locatie werd Ajax door Real Madrid zelfs met 3-0 van het veld gepoetst. En zie: de spreekbuizen van Johan zwegen in alle talen. Ajax is nog steeds, in Nederland niet en laat staan op Europees niveau, dominant en moeilijk te kloppen. Moet ik er nog op wijzen dat de Amsterdammers zelfs niet in staat zijn hun topaankoop Theo Janssen goed te gebruiken? Gelukkig is Frank de Boer een trainer in ontwikkeling die met zijn Ajax-verleden in staat is de rust te bewaren. Maar van enige progressie na de staatsgreep van De Verlosser is me nog niets gebleken.
Wanneer durft er iemand op te staan die zegt dat men Cruyff en zijn kornuiten volkomen zat is en dat men Ajax wil laten leiden door echte clubmensen, wars van macchtsspelletjes en dubbele agenda’s?
Een nederlaag in Groningen, voor de vijfde keer op rij won Ajax niet. Is dat niet het bewijs van het failliet van de revolutie?
De PVV is mede aan de macht gekomen dankzij de steun van de donkerste pers die ons land kent. Cruyff en zijn volgelingen zijn louter en alleen op het pluche terechtgekomen omdat ze zich gesteund wisten door die zelfde verwerpelijk ordinaire pers.
De trotse de leider van de hoogste klasse is en blijft de komende weken, er is volgende week interlandvoetbal, is het AZ van Gert Jan Verbeek. Geweldige prestatie! Alle goede spelers weg, en met een paar goedkope vervangers smeedt hij een conditioneel en mentaal ijzersterk team dat ook nog heel aanvallend voetbalt. Beleidsmakers onder wie Toon Gerbrands: klasse! Nadat de boef Scheringa verbannen was, voorspelde iedereen de ondergang van de club. Maar AZ staat er steviger voor dan ooit. De echte test komt over twee weken in de ArenA waar de Alkmaarders altijd slecht spelen en doorgaans verliezen.
Ik maak me ondertussen grote zorgen over FC Twente. Ernstig verzwakte door het vertrek van Ruiz, geen echte opvolger gevonden, maar dan nog: niet winnen van Excelsior? Ik vrees dat FC Twente dit seizoen niet gaat meedoen voor de hoofdprijs.
En in Rotterdam is blufkoning Ronald Koeman weer eens op zijn nummer gezet. Hij dacht Feyenoord glans terug te geven, en als zetbaas van Martin van Geel wou hij zijn zwaar geschonden reputatie als coach oppoetsen. Na het verlies bij AZ en de afgang thuis tegen ADO Den Haag weet hij weer beter. Ik denk dat het tijd wordt dat Ronald weer eens een spoorboekje doorbladert.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: