Marco, doet het niet!

oktober 9, 2011

Uw columnist geniet nog na van de schitterende 1-0 overwinning van het Nederlands Elftal op de nummer 122 van de FIFA-lijst, het altijd lastige Moldavië. Wie een thuiswedstrijd tegen dat land weet om te zetten in winst is de gedoodverfde favoriet voor het EK volgend jaar in Polen en de Oekraïne.
Oranje moest nota bene aantreden zonder Arjan Robben, -ach god, de arme jongen was weer een geblesseerd, nu aan zijn liesje-, en de eveneens geblesseerde Wesley. Die zat in hun 2-kamerflatje in Milaan hand in hand met die geldbeluste juffrouw op hun IKEA-bankje naar de wedstrijd te kijken.
Beste lezers, laten wij ons nu niet weer in de luren laten leggen, Nederland zal nooit meer een toernooi winnen.
Is geen schande maar gewoon de realiteit.
En ik heb het nu even niet alleen over voetbal. Die 13 gouden schaatsmedailles die wij elke keer verwachten te winnen, blijken er bij de afrekening maar 3 te zijn. En al die geplande gouden zwemmedailles komen alleen maar bij de estafetteploeg terecht en verder op niet-Olympische nummers.
Ondertussen blijft de permanente revolutie met als inzet de belangrijke posities bij Ajax maar voortduren. Nu weer het hoofdstuk Marco van Basten, blijkbaar kandidaat voor de functie van directeur voetbalzaken.
Na zijn vertrek als falende trainer/coach uit Amsterdam, las je elke week welke clubs in de voormalige spits geïnteresseerd waren. Uiteindelijk nam natuurlijk geen enkele vereniging Marco in dienst. Wie hem bij Oranje en Ajax zag opereren weet dat hij niet in de wieg is gelegd voor deze tak van sport.
Ook als directeur zou hij alle elementaire kwaliteiten missen, maar dat dondert bij Ajax helemaal niet. Daar verdelen ze onder vriendjes wat functies en roepen dat de nieuwe lente is begonnen. Ik hou het op een grauw najaar.
Marco meldde het voetvolk dat hij nog geen ‘ja’ heeft gezegd tegen de aanbieding. Hij gokt waarschijnlijk nog steeds dat een puissant rijke clubeigenaar met heel veel dubieus geld hem in een vlaag van verstandsverbijstering in dienst neemt. Louter op grond van zijn naam en reputatie van inmiddels wel heel lang gelden.
Ik zou zeggen: Marco ga niet in op de aanbieding van de Cruyff-kliek. Je bespaart je dan je volgende deconfiture.
Wie gaat nu eens een einde maken aan die werkelijk idiote Cruyff-show in Amsterdam? Wie zegt er tegen De Verlosser: ga nou gewoon lekker bejaard zitten wezen in Barcelona, hou contact met al die voetbalveldjes en die academie van je, maar val Ajax niet langer lastig.
Ik vind: benoem morgen nog Keje Moelaar tot directeur voetbalzaken, zeker nu het eerste elftal -en daar gaat het naar mijn mening toch over- in verval dreigt te raken. Verliest men komende week van AZ, dan zijn de rapen gaar en breekt er weer een revolte uit.
Ik neem alle scheldkanonnades vast voor lief, maar Cruyff leidt Ajax regelrecht een de diepe afgrond in. Ben ik nu echt de en die dit ziet of de enige die dit hardop durft te roepen?
Kom maar op met uw reacties.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

One Response to “Marco, doet het niet!”

 1. Soeverein Says:

  Hallo Peter,

  Goeie column alweer. Ja 1-0 is erg mager. Daar moet je met 6, 7 doelpunten verschil van winnen. Ik had ook flitsen van Duitsland gezien in Turkije. Nou Spanje en Duitsland gaan volgend jaar bepalen wie europees kampioen wordt. Vroeger was het altijd defensief en niet om aan te zien. Maar de mannschaft van nu speelt toch goed voetbal. Het probleem met Oranje is altijd dat wij denken dat we de beste zijn. Waarop is dat gebaseerd? Tuurlijk in 1974 en 1998 hadden we wereldkampioen moeten worden. Maar we hebben maar 1 prijs gewonnen namelijk europees kampioen in 1988. En dan lees ik van de spelers van nu dat dit het beste Oranje ooit is. Ook daar ben ik het niet mee eens. Het elftal van 1974, 1988 en 1998 had punt 1 al een veel betere achterhoede. En daar begint een elftal bij.

  Ja van Basten als directeur is inderdaad niet goed. Keje Molenaar hebt u altijd al gezegd en dat zou inderdaad een prima keus zijn. Maar wil Keje zelf wel want mee toen in programma studio voetbal of programma voetbalinternational dat Keje zei hij had een advocatenkantoor en directeur wilde hij niet worden.

  Als Ajax volgende week niet wint van Az dan sta je op 9 punten en kun je de titel en het seizoen vergeten. Het zal niet makkelijk worden maar thuis in een volle Arena moet Ajax 3 punten kunnen pakken. Met hopelijk een goeie scheidsrechter en lijnrechter en niet zo als laatst thuis tegen Twente die wat met blindengeleidehond daar waren.

  Peter het gaat u goed.

  Gr Maurice


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: