Kenneth Vermeer het enige lichtpunt

oktober 23, 2011

Als je net de geweldige finale om het WK rugby tussen Nieuw Zeeland en Frankrijk hebt zitten kijken, dan is het een hele omschakeling naar de vaderlandse voetbalklassieker Ajax-Feyenoord.
Wat een passie , wat een geweldige sportiviteit en wat een meedogenloos spel is dat rugby. Als de Haka van de Nieuw-Zeelanders door Oranje zou worden uitgevoerd, dan vrees ik datArjan Robben zich daarbij al zou blesseren.
Maar goed, toen dus 020 tegen 010.
Na de overwinning in Zagreb wist iedereen die van Ajax houdt ons te melden dat het lek boven was en dat het ´nieuwe´ Ajax iedereen wel een poepje zou laten ruiken.
Ik had al mijn twijfels gezien de extreme zwakte van Zagreb en de bekende bluf uit de ArenA en omgeving.
Ajax´ eerste helft tegen Feyenoord was abominabel slecht. Zo spelend kunnen de Amsterdammers zelfs thuis van alles en iedereen verliezen.
Als de grensrechter niet stekeblind was geweest en medelijden met Ajax had gehad, dan was men met een achterstand de kleedkamer in verdwenen. Ondanks de formidabel keepende Kenneth Vermeer die helaas na de rust met rood van het veld moest. Hij was het enige lichtpunt in de totale deconfiture van Ajax.
Het werd dus een gelijkspel, maar feitelijk werd Ajax helemaal ondersteboven gespeeld door Feyenoord, dat recht had op de volle winst.
Ik overdrijf niet als ik stel dat dit Ajax met de handtekening van Johan Cruyff, de Grote Roerganger, is het slechtste is wat ik in jaren op het veld heb zien staan. Geen teamgeest, geen instelling, alleen een soort volstrekt misplaatste arrogantie.
Iedere andere trainer dan Frank de Boer zou morgen in de kranten worden afgeslacht maar de ‘Pravda’ van Nederland zal -ik voorspel het u- geen woord van kritiek in de kolommen optekenen, want dan valt die krant JC af.
Dus doet uw columnist het maar. Dit Ajax en de hele huidige structuur is een waardeloze janboel. Met dank aan Cruyff & Co en de vooringenomen pers.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: