Goed eten in nota bene Amstelveen

november 2, 2011

Het zijn drukke dagen voor een culinair columnist. Het lezen van de veelal mooie en waardige necrologieën bij het overlijden van Cas Spijkers. Het doorspitten van de culinaire gidsen, en het wachten op de eerste informatie over de nieuwe Michelinsterren. En natuurlijk de jaarlijkse vraag: komt hij er of komt hij er niet?
Ik doel op het derde driesterrenrestaurant in ons land. Mijn prognose is dat hij nu wel degelijk wordt toegekend. In Kruiningen aan Inter Scaldes, of in Schipluiden aan De Zwethheul.
Tussen de bedrijven door ging uw recensent lunchen in Amstelveen. U zult zich afvragen: kan men dan top eten in Amstelveen?
Zeker wel. Slaapstad Amstelveen heeft namelijk een mooi etablissement, het met een Michelin-ster onderscheiden Aan de Poel.
Tipje: als u uw auto verlaat, vergeet vooral niet geld in de meter te gooien die moeilijk te vinden is, want anders heeft u een prent voor uw eerste amuse op tafel staat.
Het pand ligt subliem aan het water en het is van a tot z hedendaags ingericht. Daar houd je van of je waardeert die keus maar matig. Het is strak en warm en wij voelden ons thuis en welkom.
Opvallend was dat het er om 12.00 uur al halfvol zat. Alle advocaten en notarissen die er lunchen hebben kennelijk ruim de tijd voor een uitgebreide maaltijd.
Zoals de ambiance al deed vermoeden is de keuken als modern te karakteriseren. Veel kleine hapjes, zorgvuldig en decoratief gepresenteerd. Belangrijker: uitstekende smaakcombinaties en per saldo ruime porties.
Er heerst een beetje een gezellig chaos omdat alle gasten zich enorm belangrijk vinden en luid en duidelijk permanent de aandacht vragen van de jongens en meisjes die van tafel naar tafel rennen. Echt geduldig zijn de gasten niet. Proletengedrag, flitst door mijn hoofd. En omdat iedereen iedereen kent zoent men elkaar uitbundig zodra er weer een collega binnenkomt.
En minder punt bij de Aan de Poel is de exorbitante rekening die je voorgeschoteld krijgt. Dit restaurant heeft zich bij zijn prijsstelling kennelijk willen aanpassen aan het hoge niveau van de declaraties die de gasten gewoon zijn in hun branche uit te schrijven. Is de vraag of ´gewone´ gasten daarvan de dupe moeten zijn. Maar ja, als je elke avond vol zit, ben je natuurlijk al snel geneigd de prijzen flink op te schroeven.
Niettemin luidt mijn oordeel dat Aan de Poel een mooi en vooral goed eethuis is. Geen serieuze concurrentie in de nabije omgeving. Ik zou helemaal niet verbaasd zijn als Michelin hier binnen een jaar of drie een tweede ster toegekend. Ik zou dat overigens wel iets overdreven vinden.
Restaurant Aan de Poel
Handweg 1, Amstelveen
Tel. 020 34 51 763
www.restaurantaandepoel.nl
Joop Rentmeester
Restaurantcriticus Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: