Des Indes in Den Haag: afrader!

november 9, 2011

Het was al enige tijd geleden dat wij een bezoek brachten aan de Residentie. Maar als we dan toch naar Den Haag moeten, dan kiezen wij meteen ook maar meteen voor de mooiste en meest pompeuze locatie
Het Hotel des Indes dus. Rode loper, kroonluchters en personeel in livrei; je waant je even in de achttiende eeuw.
Via de lobby wandel je zo het restaurant binnen waar slechts één ander tafel bezet zou worden.
Wat volgde was een litanie van teleurstellingen. Het duurde en duurde voor er eindelijk brood op tafel kwam en nog langer voor ons aperitief op de plaats van bestemming arriveerde.
De lunch was een peperdure en teleurstellende ervaring: een paar povere stukjes zalm die bij iedere visboer in de vitrine liggen werden fantasieloos op een bord gepresenteerd voor € 27,50. .Wat neerkomt op € 9 euro per hapje. Het moet gezegd: de wijnkeuze was prima en de glazen werden goed gevuld, hetgeen her en der weleens anders is.
Maar mijn gerecht van linzen en ganzenlever waar ik naar uitkeek, was van zo’n ridicuul kleine portie dat ik ervan in de lach schoot.
Mijn tafelgenoot bood spontaan zijn al in de keuken gesneden ‘tenderbeef’ aan (waarom geen heel stuk op tafel?) en ik geef toe: dit was het eerste smakelijke van de middag.
Want ook de amuses waren van een nikserigheid dat het vermelden ervan alleen al zonde is.
Bij de koffie kregen we 4 verschillende chocolaatjes. Dus eerst kibbelen wie welke neemt en dan vaststellen dat ze van matige kwaliteit zijn.
We schrokken zo van de rekening dat wij dachten: 2/3 is voor de inrichting en ambiance van dit paleis en 1/3 voor het eten.
Uw recensent ging diep gedesillusioneerd richting huis en zal voorlopig geen stap meer zetten in dit restaurant met een wel heel matige keuken.
De bediening was even vriendelijk als onattent. Bijschenken ho maar, lege boterbakje vervangen, niet aan de orde, brood bijserveren, wat is dar het nut van?
Je gaat te vaak met enorme verwachting naar een huis met een hoofdletter en gaat € 170 lichter, diep teleurgesteld weer weg.
Restaurant Des Indes
Lange Voorhout 54-56
Den Haag
Tel. 070 36 123 45
http://www.desindes.nl/restaurant/nl/
Joop Rentmeester
Restaurantcriticus Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: