Arie van Eijden zal het gaan doen

november 18, 2011

Revoluties kennen altijd onvoorspelbare wendingen.
Mijn kritiek op de machtsgreep van Johan Cruyff die week in week uit bewees volstrekt niet te beseffen dat een louter door hem geregisseerd regiem niet meer van deze tijd is, is u bekend.
Ook toonde hij aan dat hij de meest elementaire kennis van besturen ontbeerde. Zijn bewind bestond bij gratie van een paar invloedrijke journalisten uit het verleden.
Maar zijn wangedrag is ´klein bier´ vergeleken bij de volstrekt onacceptabele putsch van de vier andere commissarissen.
Terwijl Keje Molenaar gezagstrouw op punt stond de ledenraad te informeren dat er een toenadering tot stand was gebracht tussen Cruyff en de ander leden van de RVC bleek dat kwartet op eigen houtje en volstrekt tegen alle elementaire fatsoensregels in, Louis van Gaal, Danny Blind en ene Sturkenboom benoemd te hebben in de directie.
Dit keer zeer terechte verontwaardiging bij De Telegraaf en de inmiddels overbekende andere Cruyff-adepten. J aap de Groot was zelfs nog redelijk genuanceerd! Maar zijn aanval zal nog wel komen.
De megalomane autistische dorpsidioot Louis van Gaal -de aartsvijand van JC- benoemen achter de rug van de veronderstelde Verlosser is een schande.
Ik wijs erop dat deze Van Gaal overal uitgekotst is en dat hij technisch directeur bij Ajax een puinhoop heeft achtergelaten.
Ook de benoeming van ´Scholletje´ Blind, die Cruyff wilde ontslaan wegens onbetrouwbaarheid en incompetentie, is een affront.
Keje Molenaar belazerd en voorgelogen, Johan Cruyff met vijf dolksteken in zijn rug afgeslacht, deze putsch in ontoelaatbaar.
Dit kan en zal de ledenraad ook niet accepteren, no way, zo meldde me een vooraanstaand lid dat alles van zeer nabij volgde. Ik verwacht dat ook de achterban van JC (VI en De Telegraaf) alles in het werk stellen om te voorkomen dat Van Gaal daadwerkelijk in de ArenA gaat rondlopen.
Meteen na afloop van de ledenraadsvergadering heeft een aantal van de aanwezigen besloten dat er in december een motie van wantrouwen wordt ingediend tegen vier van de vijf commissarissen. Als die motie wordt aangenomen zal het viertal moeten opkrassen.
Ook zou inmiddels gebleken zijn dat de benoemingsprocedure juridisch niet correct is verlopen.
Mooi zo. Dan hoeft Ajax niet bevreesd te zijn dat behalve Van Gaal ook zijn vazal Andries Jonker naar Amsterdam komt. En gerede kans dat Danny Blind is december al geen directeur meer is.
Als straks de groep Ten Have weer exit is, is de vereniging echt niet stuurloos.
Men zal Arie van Eijden -de laatste excellente directeur- vragen ad interim de club te leiden tot een nieuwe organisatie het licht ziet, zo meldde men mij.
Had ik u dit niet al voorspeld?
En Johan Cruyff? Indien de motie van wantrouwen de putsch- verantwoordelijken wegjaagt, zou hij misschien genoegen nemen met een belangrijke, nog te creëren adviesfunctie op het voetbaltechnische vlak. En dat lijkt mij vele malen verstandiger dan zijn lidmaatschap van de Raad van Commissarissen. Daarvoor is hij te licht bevonden.
Wordt vervolgd, dacht u niet?

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: