Bespaar Ajax Van Praag

november 27, 2011


Mocht er ook maar iemand denken dat de machtssoap bij Ajax morgenavond ten einde is nadat de 24-koppige ledenraad zich heeft uitgesproken, dan moet ik hem teleurstellen. Of blij maken, dat kan natuurlijk ook. Hoe de vergadering ook verloopt, er komt nog een vervolg en daarna nog een.
Het was de week van het moddergooien.
Een beschuldiging van racisme, een aangifte wegens laster en smaad, plus een eis tot schadevergoeding, en iets in verband met seksisme; ´je zit hier alleen maar omdat je een vrouw bent´.
Als ik lees dat allerlei Ajax-volk zich beklaagt over reputatieschade moet ik heel hard lachen. Was het niet de heer Holleeder die daar onlangs ook zoveel last van had?
Zullen we even vaststellen dat vrijwel iedereen die in deze soap een rol speelt in een ordinaire machtsstrijd verwikkeld is. De spelregels staan zelfs trappen onder de gordel toe. Illustratief voor het niveau.
Ik hoorde Louis Van Gaal nog geen twee maanden geleden op de tv aan Toine Huys vertellen dat hij nooit meer iets met Ajax te maken wilde hebben. Hij was bij die club immers tot op het bot vernederd (hij ook al?). Ik vond het mooi nieuws: Ajax definitief verlost van Van Gaal.
Maar nu hij Johan Cruyff een hak kan zetten weet hij niet hoe snel hij weer de zoveelste ´cirkel rond´moet maken. Het zegt nogal veel over de ´klasse´ van dit heerschap.
Door een klein probleempje aan bed gekluisterd heb ik telefonisch met een aantal betrokkenen gesproken, onder wie zes leden van de ledenraad.
Op grond van zijn geschiedenis, en vanwege het voetbal waarmee Ajax ooit de hele wereld veroverde, verdient die club een bestuur dat ertoe doet. Nu lacht heel Nederland zich een kriek om het amateurisme in de ArenA.
Zou men morgen -maandag- moeten kiezen, pro of contra Johan Cruyff, er is nu een motie in de maak die erop neerkomt dat alle vijf de commissarissen weggezonden moeten worden. Die motie zou ik graag steunen, maar ik ben geen lid van die club van 24 man van wie de meesten in een voiture van gemiddeld € 125.000 euro komen voorrijden om vanuit hun autoraampje een paar banaliteiten te verkondigen.
Mij is duidelijk dat de heer Ten Have, Danny Blind (daar is hij weer), Edgar Davids en een dominee binnen de ledenraad, ene Klaas Vos (nooit van gehoord), allemaal in aanmerking komen voor de Intrigantenprijs 2011.
In uw mails aan mij omarmde u mijn voorstel Arie van Eijden de vrede te laten herstellen. In hem blijf ik veel meer vertrouwen houden dan in die baantjesjager Michael van Praag die alleen maar zijn eigen knopen telt en die verworden is tot de beste vriend van de FIFA-maffioos Blatter. De heer Van Praag heeft erg veel verstand van zijn eigen belangen en zorgt er dus altijd voor deel uit te maken van het winnende kamp.
Tot de volgende ronde. Die komt er zeker.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: