Bandenpech met de Michelingids

november 28, 2011

Kunnen we Michelin nog wel serieus nemen? Heeft de Bandenman zijn beste tijd gehad?
Ik denk van wel.
In het licht van de enorme progressie van de Nederlandse keuken is de selectie van onderscheiden restaurants in de nieuwe editie van de gids ver onder de maat. Weer geen driesterrenzaak erbij, volstrekt belachelijk.
Drie nieuwe tweesterrenadressen, maar of dat wel de terechte keuzes zijn stel ik graag aan de orde. Geen enkel tweesterrenrestaurant dat er een verloor. Terwijl bijvoorbeeld Ron Blauw -nu een brasserie- echt geen recht meer heeft op twee sterren. Als dat in de waarneming van de Bandenman wel zo is, dan heb ik een lijstje liggen met zeker vijf kandidaten voor die op één na hoogste onderscheiding.
Er zijn een paar zaken met een ster bijgekomen, de facto verloor alleen De Fuik in Aalst, onder een nieuwe leiding, zijn ster.
Voor zover de Michelingids er nog toe doet: er is in de visie van de inspecteurs kennelijk sprake van een verloren jaar. Naar mijn mening is dat een belediging voor de Nederlandse topkeuken.
Enfin, alle opgewonden standjes die de spanning rond de publicatie van de gids opvoerden en die suggereerden over vertrouwelijke informatie te beschikken, kunnen weer voor een jaar hun hok in.
Advies: laat het rode boekje in de schappen liggen en besteedt uw geld liever aan een perfecte schotel in een vertrouwde zaak.

Joop Rentmeester
Restaurantcriticus Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: