Het geheim van de Portugal-connectie

december 9, 2011

Nu weten we het dus zeker: de leiding van Ajax is helemaal niet toevertrouwd aan verstandelijk beperkten, zoals dat tegenwoordig heet.
Anders valt niet te verklaren dat de Amsterdamse club zich tot de UEFA van Platini wendt met slechts het bescheiden verzoek even uit te zoeken of er afgelopen woensdag te Zagreb misschien raar geld in omloop was.
Nee hoor, zal Platini concluderen.
Ajax heeft hem met dat verzoekschrift doelbewust op het verkeerde been gezet.
Iedere ervaren detective laat zich leiden door het adagium ´follow the money´. Dan kom je in dit geval dus in Portugal uit. Er is geen enkele Zagreb-speler ´omgekocht´, die lui wilden alleen hun inmiddels ontslagen trainer voor schut zetten.
Ogenschijnlijk dom genoeg vraagt Ajax géén onderzoek naar de financiële handel & wandel van de Portugese grensrechter die twee treffers ten onrechte liet afkeuren. De armoe in Portugal is ten hemel schreiend, de tamelijk welvarende trainer van Real Madrid is een Portugees. Eén en één is twee, in het Portugese zwarte circuit overigens vier. Terzijde: Louis en Truus van Gaal beschikken over een sjieke villa op het golfressort Vale do Lobo in de Portugese Algarve.
Het kan aldus gegaan zijn.
De huidige leiding van Ajax wil Louis van Gaal. Wiens beste vriend de Real-trainer Mourinho is. “ Qua mens is Van Gaal een 11”, aldus de Portugees. Hij zal wel mede namens Truus en verder niemand gesproken hebben.
In afwachting van de komst van Van Gaal zijn de Ajax president-commissaris Ten Have en zijn vrienden alleszins gebaat bij een internationale afgang van´hun´ club. Er wordt dus gebeld met Mourinho die vervolgens zijn grensgerechtigde landgenoot een nieuwe Mitsubishi pick-up (de meest begeerde vierwieler in Portugal) plus een diner in Vila Joya (het beste restaurant in dat land) aanbiedt. In ruil voor tijdelijke blindheid in de ArenA. Met een arme Portugees valt van alles af te spreken. Dat weten ze in ´Brussel´ nu ook.
Ajax zal dus van Real Madrid verliezen. Zoals het anti-Cruyff-kamp geregeld wil hebben.
Telt alleen nog het doelsaldo.
Olympique Lyon faalt in de Franse competitie, maar tegen Zagreb, naar Europese normen nu verworden tot een soort FC Spakenburg dat zijn trainer kwijt wil, een stuk of vier, vijf goals maken, dat moet kunnen.
Ten Have c.s. gokt erop en betaalt Lyon noch Zagreb iets.
Platini, die alleen gevraagd is naar Zagreb te kijken, ontdekt geen enkele malversatie.
Dat de Portugal-connectie niet door Ajax aan de orde wordt gesteld en zelfs verzwegen blijft, bewijst de brille van de huidige bestuurders. Met veel poeha onderzoekers de verkeerde kant op sturen; kom maar eens op het idee.
Een Europese afgang van de club, in combinatie met een onderzoeksresultaat dat allerminst op vuil spel duidt, is de kortste weg naar de aanstelling van Van Gaal.
Te vrezen valt dat Ten Have toch onderschat is.

Peter Hooft
Redacteur Soeverein

Advertenties

3 Responses to “Het geheim van de Portugal-connectie”

 1. van de Rijt Says:

  Ik deel geheel uw visie maar zeg dit niet hardop.Want uw aantijgingen vrees ik zullen weer tot en KG leiden.Want wie tegenwoordig de waarheid durft te schrijven krijgt een leger advocaten achter zich aan.

 2. Maria do Céu Says:

  Als Portugese voel ik mij geroepen te reageren. Het Portugese volk wordt in dit artikel op een negatieve manier gegeneraliseerd en daar stoor ik mij aan. Dat met een arme Portugees van alles kan worden afgesproken is regelrechte onzin. Ik ken ongelofelijk veel zogenaamde ‘arme’ Portugezen. Dit zijn oprechte, integere, eerlijke en heel gastvrije mensen. Die verdienen het niet zo te worden weggezet. Gelukkig ken ik ook heel veel Nederlandse mensen die deze Portugezen juist daardoor zeer waarderen en daarom vaak naar Portugal afreizen. Enige nuance in dit artikel zou daarom op zijn plaats geweest zijn. Met vriendelijke groet, Maria do Céu

  • Soeverein Says:

   Ik heb 5 jaar naar volle tevredenheid in Portugal gewoond. Ik heb vele malen uitstekend gegeten in Vila Joya, ik rijd nog steeds in een Mitsubishi die ik in Portugal gekocht heb. Maar een feit is dat circa 20 procent van de Portugese economie buiten de boeken blijft. In die zin valt er in Portugal van alles af te spreken. Maar inderdaad, niet alleen met de arme mensen. Allicht nog veel makkelijker met de welvarende klasse.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: