Frank de Boer: wie opent de aanval?

december 11, 2011

Er zijn van die bananenrepublieken in Afrika waar een dictator na 40 jaar de eerste democratische verkiezingen verliest en dan weigert de macht over te dragen. Tenslotte grijpt het leger dan in.
Zo vrees ik dat de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, ooit Ten Have & Co de ArenA uit moet jagen. Dat clubje doet immers of er geen besluit van de Ajax-ledenraad ligt. Men blijkt mailing aan alles en iedereen te hebben en blijft gewoon doorregeren, voor zover wanbeleid iets met regeren te maken heeft.
Ajax moet dus de kelk tot de laatste druppel helemaal leegdrinken.
Zelfs die voor de hand liggende kwalificatie in de Champions League ging in rook op. Een dubieuze uitslag in Zagreb, maar óók een kwestie van eigen schuld. Te weten: de hopeloos falende defensie.
Ik heb niets tegen die jongen, maar volgens mij sta je meteen al met 2-0 achter als je Daley Blind opstelt. Zou hij ook het eerste elftal gehaald hebben als hij niet de zoon van was?
Voor de goede orde: ook overigens valt het spel van de landskampioen tegen. En dan zwijg ik nog over de talloze blessures, waarschijnlijk het gevolg van een verkeerde arbeids/rustverhouding.
Prolongatie van de titel is een utopie, uitgeschakeld in het Europese Bal der Kampioenen, is het dan niet raar dat er geen woord van kritiek te beluisteren valt over Frank de Boer? Iedere andere trainer zou allang zijn aangepakt, bijvoorbeeld door Nr. 14 zelf. Maar in dit verband blijft het vanuit Barcelona oorverdovend stil en dus ook in De Telegraaf.
En ondertussen heeft de club er een probleem bij: er zijn zelfs geen kandidaat-bestuurders meer te vinden. De benoemingscommissie heeft zijn opdracht teruggegeven. Niet zo vreemd natuurlijk. Welke gek zou het in zijn hoofd halen te midden van een puinhoop voor vrijwillige executie te kiezen?
Ajax is doodziek en iedereen geeft iedereen de schuld.
Het stervensproces is alleen te stoppen met radicale ingrepen.
Mijn reddingsoperatie zou zijn: benoem vandaag nog een junta onder leiding van Arie van Eijden, die verder bestaat uit Sirik Goeman (accountant), Jan Bos (rector), René Zegerius (Jellinek kliniek), Henk Dijksta (directeur Leger des Heils) en Keje Molenaar (jurist). Ze hebben aan een mandaat van twee maanden genoeg om orde op zaken te stellen.
Ik zeg: ………. doen!
En ik hoef hier dus geen geld voor, meneer Johan Derksen.

Peter van de Rijt
Sportcommentator Soeverein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: